מהי הפעילות הגופנית הכי נפוצה כיום בישראל? ריצה? התעמלות בחדר כושר? אולי אימון TRX?. אני חושבת שתופתעו לגלות שהפעילות הגופנית הנפוצה ביותר ...
מהי הפעילות הגופנית הכי נפוצה כיום בישראל? ריצה? התעמלות בחדר כושר? אולי אימון TRX?.
למוח להבין זאת ולהתחיל לזוז מתוך מודעות. מערכת העיכול והנשימה פועלות טוב יותר כשהגוף נמצא בתנועה ובתרגול צ’י קונג מניעים סירקולציה טובה של נוזלים ואוויר. אפשר להתייחס לזה כמו אל מערכת אינסטלציה, פתיחת סתימות דרך הזרמת אוויר נקי והנעת הנוזלים בגוף.
אני חושבת שתופתעו לגלות שהפעילות הגופנית הנפוצה ביותר בישראל היא ישיבה! עבודה מהבית, הסתגרות בבית, הגבלות על התקהלות ויציאה למקומות גרמה לרבים מאיתנו לעסוק בספורט הזה ואפילו בהצלחה יתרה. אנחנו יושבים המון! יושבים שעות ממושכות ברכינה לעבר המסכים, יושבים כפופים, אולי לעיתים קמים מהכיסא להכין כוס קפה או לאכול צהרים אבל זה לא מספיק. ישיבה ארוכה וממושכת נועלת את הגוף, גורמת לחסימות בזרימת הנוזלים הטבעית והבריאה של הגוף ובטווח הרחוק אף משפיעה על מצב הרוח, לכן מומלץ לכל אדם לשבת כמה שפחות, לקום כמה שיותר, לעמוד, להתמתח, לזוז ולשנות תנוחה.
הגוף שלנו בנוי לתנועה וזרימה ולא לישיבה נוקשה וממושכת. ככל שהגוף יושב יותר זמן, כך נוצר חוסר איזון בפעילות התקינה של המערכות בגוף. הגוף אוהב לנוע, הגוף שמח לזוז - המודעות לחשיבות התנועה גורמת
האמת היא שלא משנה כיצד תבחרו להניע את הגוף, העיקר שתניעו אותו. תרגילי הצ’י קונג הקלאסי מתבססים על פשטות התנועה והתרגילים הרכים מאפשרים לגוף ליהנות מתנועה זורמת התורמת לתחושה כללית טובה, חזרה על התרגלים שוב ושוב תשפר את מצב הרוח, תשפר את היציבה, תשפר את הריכוז ואת שיווי המשקל. כמובן, שככל שתתרגלו יותר, תראו תוצאות טובות יותר ותרגישו טוב יותר.
כבר מהשיעור הראשון הגוף ירגיש הבדל גדול בין תחילת השיעור לסופו.
משפטים כמו “הגעתי לכאן עייפה ואני יוצאת רעננה”, הם משפטים מוכרים למתאמנים.
בצ’י קונג – התנועה היא הדרך לשמור את הגוף בריא, כחלק מסדר יום מאוזן.
הנה 3 תרגילים לישיבה נכונה ברוח הצ’י קונג הקלאסי, תוכלו להתנסות בכל אחד ולבחור מה הכי מתאים לכם: את התרגילים תוכלו לעשות בכל מקום בבית או במשרד.
תרגיל 1 - שינוי תנוחה – שנו את תנוחת הישיבה על מנת שהגוף לא יתקע על תנוחה אחת יותר מדי זמן. עצרו את עבודתכם לכמה דקות והתחילו להניע את הרגליים ואת הידיים מעלה ומטה, כך תוכלו לשמר את יכולת התנועה הבסיסית והקלילה של הגוף.
תרגיל 2 - תנועה בישיבה – התרחקו מן השולחן, הישארו ישובים והניחו את כפות הידיים על הברכיים. סובבו ברכות ועדינות את כפות הידיים סביב הברכיים מספר פעמים לכל כיוון. תנועת הסיבוב תיצור תנועה פנימית וזרימה גם אם הגוף יושב.
תרגיל 3 – פתיחת בית החזה – התרחקו מן השולחן, הישארו ישובים והושיטו את הידיים לצדדים. פתחו את כפות הידיים ולאט לאט הרימו אותם למעלה. אז, הפכו את כפות הידיים כלפי מטה, הורידו את הזרועות קדימה אל מול הפנים, ולבסוף הניחו אותן למנוחה על הרגליים. ניתן לעשות את התרגיל גם בעמידה ואז נוריד את זרועות אל צידי הגוף ולא לרגליים. פתיחת הידיים, הצידה למעלה וקדימה מרוממת את הגוף, אומרת לו להתמסר לנשימה ומשחררת את בית החזה. תוכלו לתרגל בכל הפסקה תרגיל אחר, או לחזור על אותו התרגיל שוב ושוב. העיקר הוא לקחת הפסקות לתנועה מודעת ולנשימה מודעת. ההפסקות האלה יעוררו אתכם, יזרימו את הדם ותרגישו פחות עייפים בסוף היום.
זיוית קרגמן מאמנת צ'י קונג Zivitkit.com
תגובות